Simply Clever

Avanpremieră în camuflaj de Bohemia

Skoda Kodiaq

Ivas Complex Auto

Chiar în ultima etapă din Turul Franței, de la Chantilly la Paris, cicliștii au fost însoțiți de o apariție voluptoasă, „îmbrăcată” în „haine” de camuflaj misterioase, cu prisme roșii, negre, și argintii. De peste 10 ani furnizor oficial al celei mai renumite competiții cicliste din lume, Škoda a marcat o premieră mondială, defilând cu o mașină care va fi lansată abia la începutul toamnei!

Odoo CMS - a big picture

Este deja știut, Kodiaq, un SUV de 4,7 m lungime, va fi arătat lumii întregi în toată splendoarea sa abia la Salonul Auto de la Berlin, pe 1 septembrie. Până atunci, singurele indicii despre formele sale sunt deocamdată cele ale prototipului originar, Škoda VisionS, și ceea ce se putea ghici sub camuflajul original pe parcursul ultimilor 113 km din Turul Franței sau la sosirea triumfală de pe Champs-Élysées. Prismele sugerate de autocolant fac trimitere la vestitele cristale de Bohemia, din formele cărora se tot inspiră în ultimii ani designerii cehi conduși de Jozef Kabaň, dar și la roșul Corrida în care Škoda și-a trimis în acest an exemplarele Superb din fruntea plutonului de cicliști.

Norocoasa cifră 13

Pentru al 13-lea an consecutiv furnizor oficial al Marii Bucle, Škoda l-a așezat în spatele volanului viitoarei sale premiere pe Stephen Roche, ciclistul care a câștigat competiția franceză chiar în al 13-lea an al său de activitate sportivă, în 1987. Tot în acel an, irlandezul a câștigat și Tripla Coroană (Turul Franței, al Italiei și Campionatul Mondial), primul și singurul care a mai reuțit acest lucru după incredibilul belgian Eddy Merckx.

Manevrând Kodiaqul care a servit drept centru de control mobil în cadrul etapelor de ciclism, avându-l la bord pe însuşi directorul cursei Christian Prudhomme, Roche s-a putut familiariza cu SUV-ul de 7 locuri al cehilor, și chiar a făcut unele comentarii vizavi de prima sa experiență pe acest nou venit îm gama Škoda: „Kodiaq este în special foarte generos la interior. E foarte plăcut să mergi în el și răspunde la orice comandă cu mare finețe. Chiar m-am bucurat mult să-l conduc la acest debut în Tur”.

Mai mult, mașina a fost utilizată și în programul ospitalier Škoda din cadrul organizării generale a Turului Franței. O parte dintre oficialii și invitații speciali care i-au însoțit pe cicliști de-a lungul curselor au fost transportați în Kodiaq, ca alternativă la Superburile roșii.

Legându-și de mai bine de un deceniu numele de cea mai prestigioasă competiție ciclistă a lumii, Škoda demonstrează că prețuiește principiile și tradițiile. În fond, să nu uităm spiritul celor doi Václav, Laurin și Klement, părinții fondatori, care au transformat frustrarea bicicletei nereparate a lui Klement într-o poveste de succes dincolo de epoci, granițe și culturi. 

Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.